Monday, July 4, 2011

cuti-cuti lagi.....dan lagi.........

salam....sejok malam tok...bintulu di basahi dengan hujan rahmat dari time balit keja petang tek..mudahan rejeki pun turun macam ujan juak..amin.....apa mok cta tek owhh...aok...cuti-cuti lagi...nampak gaya selang sebulan nang ada jak vacation...bulan 5 pegi holiday kat sabah bulan 6 pegi kuching bulan 7 tok pegi KL....ya nang cuti-cuti malaysia bebena.....nasib juak ada puan besar menaja semua sik la sendat gilak nyawa...
pic atas ya adalah time kmkorg holiday kat sabah..ya dekat kinabalu park..baby airis ya org begambar kerja nya nengok muka orang...kali muka aku tok ada macam kemera....=.=!
sik puas bejalan di sabah ariya..sempat pegi Hot Spring kat poring,kaki gunong kinabalu..huuu sejokkk...singgah kundasang sekejap,pasya next day pegi Mari-Mari Cultural village, wildlife n 1Borneo..paling best adalah pegi pasar pilipin ngan pasar malam nya dan makan BAKSO...fuhhh tiap malam nang wajib...harap-harap next time mun da rejeki mok datang lagik la....insyaAllah...
yang tok time kat jesselton jetty..seberang nun adalah pulau-pulau yang cantik untuk di lawat..tapi kmkorg sik pegi coz ada bby kecik..susah ckit...sik hal la janji ada begamba pakei nyukup syarat.....
huhhh panjang juak cerita tek....ari sabtu tok terbang g KL..yihiiiiiiiii...cun lah juak time sik berapa nak betol,mudahan sikda papa..nasib juak flight malam...harap2 udah abis lah time ya...udah gik la...angol nyawa naip panjang gilak ujong2 lain jadi cerita d embak aku.....tido gik sok keja........tataaaaaaa....^_*

Sunday, July 3, 2011

aku yang masih blur....

assalamualaikum....yobih lamak sik ngabas blog tok koh..arum bulak besawang sia situk udah..nyawa masih blur2 gik nak ngereja nya nindak sik berapa nak maju gilak...lately tok hobi aku adalah ngabas blog org lain..paling keterujaan nangga blog cdak nak gila masak n ngepos gamba makanan ngan resepi sekali...agik2 dekat nak posa tok,time posa ganti macam2 jak di ingin anak tekak tok...lalu lah aku tek molah azam juak nak ngepos papa jak pasal masakan...yahhh nya juak sik mok alah...insyaAllah lah jadi nya kelak,tunggu aku meli oven kiut lok...papa pun ganti posa dolok kita bulan tok...
bulan ramadan sik lamak gik nyengok...sama2 lah kita berbuat kebaikan semoga sentiasa di rahmati dan di kasihi Allah....^_^
gamba dibah tok view dari blakang rumah ku di sibu nun..tetiba jak rindu rumah cnun..hu..hu...