Saturday, August 20, 2011

sabar mok lebeh versi angol sik juak rajap kali nyawa....

asalamelekom....yah..yah...lamak sik ngabas negeri tok dah tengah bulan posa dah kita koh...sik juak berasa kelang kelus lalu 20 Ramadan dah kita...taun tok la sik berasa gilak posa, laju jak berekot ninggal kita,tup..tup 10 ari gik nak raya...amalan jak sik tauk cukup ka sik di kepong sepanjang bulan yang mulia tok..mun posa ya alhamdulillah lah sik lah bebela nyawa nak muang pia jak setegal tengok nangga aik nior nak....
nak best juak tek nak, rasa rindok ati koh awal posa dah merami sama terawih di masjid sitok,walau tek gigih sorang dirik deraip nuju ke mesjid nun.....aihh mun d sibu tek dah pegi suro ngan mak ku.. hu hu...dah ya tek nak,biar jak sentap kita tek urang datang jak di ctok,bait sik berasa gilak apa tegal nengar dak kakak ngan makcik sebelah kelaka melaya,yahh nya urang datang juak....mun cdak kelaka baie seranto2 bingong juak nyawaku nak nyaut..ujong ter aih..aih....kelak...mati kita...

dah ya tek?? aihh melelat cerita maka nak ngeroyan nyawa angol tek.....angol nyawa koh lately tok,bukan juak tegal rushing nak raya,ya nang tiap taun wajib kamboh ke sia sitok bah,mun sik sik raya kedak ya..kedong aku tuk tek sorang jak rempuan d rumah nun, nang officially jadi tanggongjawab aku ngereja nya...nasib sik sampe bejait dak tudong penjan mun sik nang leput nyawaku...
sejak dah betuka status jadi student tok aku lalu angol + blur nak manage masa.....semua juak d rushing aku tapi ujong2 sik beroleh apa2 kakya...lalu leput tdo...lain nyawa dah kereja kak ya belaja dikpun bah,bena padah urang nang sakit mun sik pande manage,pia lah aku kinek tok,dah aku stat nak molah assaignment tekatok2 depan laptop sik tauk apa nak d polah, dah bukak buku kelak pande ngantok indah bigik mata,alu tetido2 d timpak buku...adohh...adohh....camni tok?? ya juak beban keja d lab nun kinek tok bukan macam dolok gik,nang ari2 bz.....ya juak ada lah nak sewaktu dengan nya nak molah nyawa rajap,sik mudah nak paham bah...kadang2 rasa dirik nya ya best jak,aku jak mala beistigfar takut datang moha lebeh2..kelak tebik posa ku....yalah tek sabar mok lebeh kinek tok...jangan jak give up...sik ke sine kelak tuju idup kita..dah ehh...bagus ku layan nyawa nak raya sambil angol molah assaignment...aihh manit rah baju lom abik jait gikk...HADOHH....HADOH.........tok gamba raya taun riya..kejeron juak nyawa nak raya tok...hihiii....