Saturday, September 8, 2012

Syawal yang bermakna tek konok

Assalamualaikum..rasanya maseh sempat gik nak mengucapkan selamat hari raya aidilfitri..ada berbaki seminggu gik kita dalam bulan syawal tok..apalah kinek tok sangat lambat enjen nak ngepos di blog..hoho..ampun..
Raya kali tok adalah sangat best dah meriah sebab semua saudara mara balit..bukan senang nak ngedjust masa mcm tok..anak-anak buah pun semua dah bujang & dara..manis-manis sekali..bukan nak madah apa syawal tok semua yang beperang kembali bedamai..mata pun sejok nangga walaupun maseh terkesan dihati..yala nak bukan nyaman nak muang barang yg dah lamak jadi belulang..tapi famly is famly biar jaik mcmne pun..udah-udah dah salam-salam maap maap...
Then,eceee speaking aku lok..di hujung ramadan & masok syawal juak la abang ku dapat keja dah..alhamdulillah..kepak nyawa ku nangga nya tegeley-geley gia ajak..bak kata mak ku sikit pun keja juak nama nya..ada pakey dudi ari..
Tapi nasib juak ku dapat cuti raya ria koh..ada ka patut time dah nak raya kmkorg di bintulu kenak outbreak kolera..hampir hancor hati ngenang sikpat raya kelak.mujor juak outbreak abis a week before raya nang alhamdulillah bena..sik kalak2 aku sik pulang raya oii..ada nangis terun-run kelak...heh lemah nyawa ngenang time ya..tapi kinek tok dah kembali betugas dengan gigih la..gigih aku aihhh...tok pun tengak blood screening juak..besambong-sambong nyawa ku dari pagi tadik..sungguh gigih dalam merencanakan claim pakey bulan depan hahaha...bah mupok lok..

Tuesday, April 24, 2012

Deeply i'm in love with beads...ohh tidak!!!

Wahhh...sesungguhnya lamak benar sik update blog..eh asalamualaikum...walau ku mpun jak maca nya hehheee...lately aku telah terjatuh cinta dengan seni orang molah beads walaupun memang minat tapi di sebabkan komitment sik tinggi jadi minat terpaksa di tangguhkan..adalah yang dah siap dalam 3-4 pasang baju last year untuk kegunaan sendirik..lepas ya minat jadi madot ekoran masa yang amat cemburu dengan aku..tapi sekarang tok minat timbul balit since terblog walking kat peminat-peminat tegar beads..hasil-hasil sidak nang kacak sampe mok leput nangga dan aku telah teracun sekali lagi....huh!!

Di sebabkan rasa ingga & jeles nangga bakat cdak yang sangat hebat ya aku pun sik nunggu-nunggu lunch hour ya juak pegi kedei jahitan dan memborong segala jenis beads...puas hati...malam nya terus memulakan usaha menjahit beads..aku start dengan crumble beads..sangat teruja sampe sik sedar jam dah pukol 1 pagi..haishhh so...stop dolok esok sambong agik...

Tapi masaalah nya sampe kinek tok blom siap lagik..leka gago oncall..tinggal sikit agik...ye ye!! kelak dah siap aku nepek pic nya d sitok...promise.....dahhh...k bye ^_^