Tuesday, February 10, 2015

Tahun Melawat Blog | Hello Februari 2015

Assalamualaikum w.b.t...
~~jawab ok walaupun intro macam boring jak nak..ok fine aku pun jak yang baca nya

Syukur alhamdulillah ingat juak aku balit dengan password blog ku pun cun cun bukak taun 2015 ya pun bulan duak bok ingatan ya datang..lelah merah sel-sel otak tanpa gagal nak memikirkan kata kunci apa special dipakei zaman nyetat enjen dolok..babo juak dah aku duhal...

Fuhhh..malasku nak madah ni nya sik..umor dah makin kacak jak nombor nya..happy belated birthday lah untuk ku pun..tapi apa kenak dirik tuk maseh rasa macam belom nak rupa ke no ya kah?#/!*
Happy 30th birthday to me!!🎂 yihhaaaa!!

Nak best nya tek nak..nak madah ajak lah jangan sik madah kata urang kelak..saat naip karangan tok nak..aku dah setaun enam bulan trensfer ke sibo..yahhh best nakkk!! bekepit balit debah ketiak mak aku selepas peristiwa jantong rasa nak ruboh driving kedak orang gila pecut pulang sambil betangisan sepanjang jalan time kampong hangus terok June 2013 dolok..

Alhamdulillah Allah nang maha berkuasa time ya aku nang beserah redha jak apa yang belaku,sepanjang pejalanan pulang macam macam bemain dalam pikiran aku hanya mampu baca ayat Kursi jak berdoa supaya angin berubah arah supaya x kenak rumah yang selang 3 buah jak agik..setengah jalan abang no 2 telepon madah rumah sik kenak..aie makin laju d gohed kereta gak nyawa maok kinek kinek sampe..bukan nya apa embak nyawa gak bok sedar penakut driving sorang dirik ari dah bahari nak gelap..ada aku tuk di tumpang dak semandin kelak..jangkak maghrib juak aku sampe..aho aho 2 jam lebih driving time ya..syukur gilak gilak semua mojor joros tapi abis juak lah segala dak lori kereta nak lambat kenak sumpah..ahaha

Bila di kenang-kenang balit kak dengar cerita dak adik, wa laki, kazen kazen time api marak ya..baruk kuat dan teguh benar kepercayaan dengan kelebihan kekuatan Ayatul Kursi..
Jangkak api marak dengan angin kuat menuju ke belah kmkorg api macam nak nerkam rumah, sidak kazen kazen ada orang alim alim juak yang baruk pulang dari semayang asar di masjid melaong azan dari belah rumah kmkorg dengan ayat Kursi bekali kali..time ya sidak nampak angin dengan api automatik berubah arah..dengan wa laki aku yg dah uzor sik berapa terang mata bejalan tetap juak tegoh nak ngabis asar dengan doa ayat Kursi nya di rumah sedangkan api sejengkal agik nak jilat rumah..bak kata nya pun tawakal ajak mun Allah nak narit nyawa nya d tikar semayang time ya...Subhanallah...Allah benar-benar sayang dengan kmk orang..

Ngantok indah mata embak beloya...esok jak nyambong gik..tapi mcm dah abis cerita nak..lekak ya dapat trensfer 2 3 ari dekat nak raya..lelak raya chow dari bintulu..tinggal kenangan 6 taun di sinun di tanjong batu..tapi saban taun mala tekenang kenang..pait sikit manis segala..part manis banyak lah..sebab mala ningas bintulu manis lah pia nak..ahaha

Kakya tek..aku dah setaun lebih di sibo tok yang xpat tapok adalah aku dah GEMOKKK !!! 
Bencikkk..stres aku..tapi keja ajak kakya lupak balit..adeh..deh..deh...

Udah lah eh...bah..kbai


No comments:

Post a Comment